Warm
Blijf op de hoogte en volg Pieter en Trudy
25 Juli 2013 | Frankrijk, Aumont-Aubrac
Van Nevers naar Le Puy. We drinken koffie in St. Pourcin/ Sioule. Alles staat in het teken van de 100 e Tour de France. Je ziet overal aan de gevels geel gespoten fietsen hangen. Leuk gezicht!
Le Puy doet ons in eerste instantie veel denken aan St.Jean Pied de Port, druk met toeristen en natuurlijk ook Pelgrims. De gite was snel gevonden (naast de Kathedrale), auto op een veilig bewaakt plekje gezet. Daarna een bezoek aan de Kathedraal, indrukwekkend maar ook een verademing van stilte in de overvolle stad. Ons afvragend wat er eerder was de Kathedraal of de stad, dat zullen we eens opzoeken hoe dit alles is ontstaan. Hierover door filosoferend heeft de bevolking in het verleden natuurlijk veel aan de kerk te danken, zoals onderwijs en gezondheidszorg, om er maar eens 2 te noemen. Wij hebben beiden dit nog mee gemaakt.
In de gite is alles goed georganiseerd voor die grote hoeveelheid pelgrims.
Zaterdag 20 juli
Onze eerste echte wandeldag, ons voorgenomen om vandaag 16 km te lopen, vanuit Le Puy ging de route de eerste 5 km al flink omhoog, prachtige maar hobbelige paden met veel stenen dwars door de natuur, geweldige vergezichten. Na 11 km zien we een mooie boerderij annex gite, we besluiten hier te blijven zodat Trudy ook even bij kan komen van alle auto kilometers. Onderweg staat een meisje met een stalletje met ijskoude limonade. Heerlijk verfrissend. Je mag betalen wat je wil.
De gastvrouw doet ons wasje in de machine, lekker makkelijk. In de middag, net als voorgaande dagen, een korte stevige onweersbui. Gauw de was binnenhalen.
Heerlijk buiten gegeten, samen met een Frans gezin met een meisje van 6 jaar. Met elkaar diverse potjes UNO gespeeld. Koen weet wel hoe dat moet. Veel plezier gehad.
Zondag 21 juli. St.Christophe-sur-Dolaison naar St. Privat sur Allier, 15 km. Bijtijds gaan lopen, want het is al vroeg erg warm hier.
De moeilijkheisgraad ligt ook vrij hoog. Het is vals plat of je bent aan het klimmen. Dus het is zwoegen en zweten en Trudy raakt nog wel eens flink buiten adem. Duidelijk wennen dus. Wel weer een prachtige wandeling, wat is het toch een wonderschoon land.
De regio is duidelijk toeristisch en de Camino is ook hier een belangrijke vorm van bestaan.
Maandag 22 juli St. Privat sur Allier naar Saugues, 19 km. Nu dat was me het dag je wel! Om 6.00 gestart. Flink bergopwaarts en daarna een steile afdaling naar Monistrol en daarna weer steil omhoog naar Montaure. Pieter gaat in een mooi tempo omhoog, Trudy gaat langzaam, het gaat gewoon niet sneller. Maar het is ons toch weer gelukt! De paden bestaan vaak uit lavasteen. We nemen voor Koen een steen mee, zal hij vast interessant vinden. De Haute Loire, zoal we die nu bewandeld hebben, bestaat voornamelijk uit oude vulkanen.
Dinsdag 23 juli Sauges naar le Sauvage 19,5 km.
Eindelijk de tent op gezet en heerlijk geslapen zonder andere snurkers op de kamer, ook voorzag de camping in een perfect ontbijt. Door het weer laten drogen van de tent gingen we helaas wat later op pad.
Woensdag 24 juli le Sauvage naar Aumont-Aubrac 27 km. Groene wandeling, maar de werkelijkheid is toch iets anders, klimmen, klimmen en zo nu en dan even naar beneden. Oef!!
We beginnen weer met stralend weer, na een perfecte gite en een perfect ontbijt, de paden zijn fraai maar steil en moeilijk. Naarmate de dag vordert doet de temperatuur en de vochtigheid de rest om ervoor te zorgen dat je geen pap meer kunt zeggen. Het leuke is nu dat je alweer wat medepelgrims leert kennen. De geplande 27 km zijn voor vandaag meer dan genoeg. Heerlijk verfrissend zijn de fonteinen onderweg, je kop eronder en je pet kletsnat op je kop.
Het is eigenlijk te warm!
25 Juli 2013 - 18:49
Rene De Kok:
He goed bezig.
Als ik dit lees dan denk ik weer terug aan vorig jaar toen ik zelf onderweg was.
Ik kan precies voelen wat het met je doet als je weer onderweg bent.
Geniet van het onderweg zijn en van de ontmoetingen met anderen.
groetjes rene en betty -
25 Juli 2013 - 20:18
Joke Van Erp:
Lieve Trudy en Pieter,
Wat heerlijk om te lezen dat jullie vanuit Le Puy de Gr 65 aan het lopen zijn.
Met heimwee loop ik met jullie mee.
Wat heb ik vorig jaar van deze mooie route genoten.
Van de schitterende omgeving en de grazende koeien van Aumont-Aubrac.
Vandaag is de wandeling van Vessem geweest.
Ik heb jullie gemist, maar wist dat jullie op pad waren.
Wat jammer dat jullie 4 augustus er niet bij kunnen zijn.
Maar we zien elkaar beslist weer ergens.
Ik wens jullie een ontzettende mooie camino, heel veel plezier.
Lieve groetjes Joke.
25 Juli 2013 - 22:22
Marieke :
Beste Trudy en Pieter,
Leuk weer ff een kuierbericht te ontvangen.
Vanuit tevens zonovergoten, officieel tot nationaal hittegolf land genieten wij de vakantie dicht bij huis.
Trotse moeder heeft vandaag met dochters en vrienden de pontjesroute Uitgeestermeer/de Rijp gefietst, 41 km. Diverse pauzemomenten met lekkers en tot slot een verfrissende afkoeling in het meer.
't ga jullie goed.
Liefs, Marieke -
29 Juli 2013 - 12:21
Mieke Wartna:
Lieve Trudy en Pieter,
Heerlijk dat jullie weer zo genieten van het wandelen. Vorige week in Nieuwerschans geweest, echt verkwikkend!. Gister heeft Elin voor het eerst in jullie campingbedje geslapen. Als een roos! Stuur een foto naar jullie email.
Dikke kus van mij.
29 Juli 2013 - 16:01
Ineke Hopman:
Hallo lieve wandelaars
Wij zijn net terug van vakantie en vonden jullie kaart in de bus.
Wat fijn dat het zo goed gaat want ik begrijp dat het flink klauteren is. Toscane is prachtig maar om te lopen een ander verhaal.
In Italië hebben we Raffaelle (pelgrim uit Italië, waar ik vorig jaar ook mee gelopen heb) ontmoet. Hij had er 300 km voor moeten rijden en hij bracht heerlijke wijnen mee. Het weerzien was hartstikke leuk en het was heel gezellig.
Jammer dat wij jullie de 4de moeten missen bij Joke maar als jullie terug zijn spreken we gauw weer iets af.
Geniet er nog van, ik heb tijdens mijn vakantie vaak aan het wandelen teruggedacht, want wat is dat toch een fijne bezigheid!!
Lieve groetekus
Ben en Ineke