Weer naar huis - Reisverslag uit Vézelay, Frankrijk van Pieter en Trudy Bollen - WaarBenJij.nu Weer naar huis - Reisverslag uit Vézelay, Frankrijk van Pieter en Trudy Bollen - WaarBenJij.nu

Weer naar huis

Door: Pieter en Trudy

Blijf op de hoogte en volg Pieter en Trudy

11 Mei 2012 | Frankrijk, Vézelay

8-5-12 Wij zijn geen watjes. Auxerre naar Cravant, 25 km. Opnieuw een regenachtige dag, waardoor hoge vochtigheidsgraad. We hebben 25 km keihard gewerkt op steile hellingen en dito afdalingen. Afdalen vind ik persoonlijk vervelender dan klimmen, zeker als het een pad met losse keien is. Een aanslag op mijn knieën. Maar het pad van een pelgrim mag natuurlijk niet over rozen gaan , dus niet zeuren. Vandaag is het dodenherdenking in Frankrijk. In ieder dorp kom je wel een gedenkteken tegen met de namen van alle gevallenen uit dat dorp in 1e en 2e wereldoorlog. Nu liggen er volop verse bloemen bij. Nog 2 etappes te gaan en dan zijn we in Vezelay!

9-5-12 Hoog geëerd publiek! Gewandeld onder een heerlijke Franse zon. Van Cravant naar Lac Sauvin, 21,8 km , 16485 st. Opnieuw is het hard werken, maar we worden weer rijkelijk beloond met mooie bossen, veldbloemen, vergezichten. Geen slaapplaats besproken, want de gite heeft 68 slaapplaatsen. Maar helaas, de gite is tout complet met een kinderkamp. De patron heeft nog wel een circustent op het terrein staan. Als we willen mogen we er gratis gebruik van maken. Dus we slapen nu in een heuse circustent met trapeze, clownsneuzen, skippyballen, discoverlichting en sterrenhemel. Dit vergeten we de rest van ons leven niet meer!
We krijgen het afschuwelijke bericht van het plotselinge overlijden van onze goede vriend Feike.
Morgen onze laatste etappe naar Vezelay. We gaan daar voor heel veel lieve mensen kaarsen opsteken en bidden voor Feike en voor zijn familie en vrienden.

10-5-12 Mijlpaal bereikt! Vandaag zijn we in Vezelay aangekomen. St. Jacob gaf ons deze wandeling niet cadeau! 15 km slechts, maar Vezelay en de kathedraal van St. Marie-Madeleine liggen op de top van een heuvel. Je kunt het al van verre zien, maar tot slot naar de kathedraal een hele venijnige klim. Het is een hele emotie om nu hier daadwerkelijk  te zijn. We hebben een mijlpaal bereikt die voor ons heel ver weg lag en wellicht onbereikbaar was. We hebben genoten van alles! In de kathedraal hebben we kaarsen opgestoken voor al die goede mensen die we tegengekomen zijn. Een speciale kaars hebben we opgestoken bij St. Jacob voor Feike, om hem bij te lichten op zijn pelgrimsreis. Wat zullen we hem missen, zo'n prachtig mens! We zijn erg van slag.
Morgen gaan we met de trein naar huis, nadat we afscheid genomen hebben van twee geweldige meiden Dineke en Ineke. Wat hebben we veel plezier met elkaar gehad en we wensen hen van harte een BUEN CAMINO, want zij lopen door. Ook wij gaan onze camino vervolgen, we weten alleen niet wanneer dat zal zijn.

11-5-12 Naar huis. Uitgezwaaid door Dineke en Ineke zijn we om 8.30 op de bus naar Sermizelles gestapt. Vandaar de trein naar Parijs. We misten net de Thalys van 12.25. Buiten Gare du Nord een broodje gaan eten. Wat een schril contrast met de rust van het platteland met al zijn slaperige Franse dorpjes. We zijn eigenlijk heel snel vanuit Vezelay kunnen vertrekken i.t.t. de informatie die daar over gegeven wordt. We zijn blij dat we op tijd zijn om afscheid van Feike te kunnen nemen.
Medio juni gaan we onze camino vervolgen en gaan we weer verslag doen van onze belevenissen.

• 01 Juni 2012 - 21:33

Eugene Obia:

leuk Pieter ik ben zonet aan het kijken op jullie Website en ziet goed uit veel verhalen om te lezen en fotos. goed zo ga zo door mij vriend
    ik zal zeker deze website blijven bezoeken

Groetjes

• 04 Juni 2012 - 08:20

Ineke:

Hoi Trudy en Pieter,

Goed te horen dat jullie weer op pad gaan. Het werkt wel verslavend moet ik jullie zeggen. Ik zit nu bijna een week in een luxe resort maar het kriebelt al een paar dagen om weer op pad te gaan. Met de hak gaat het goed. De ontsteking is weg en vandaag ga ik weer wat oefenen, heuveltje op en af!! Het is nu prima wandelweer. Gisteren heeft het hier geregend. 's Avonds onweerde en bliksemde het flink. Was wel schitterend om te zien.
    Ben is vandaag nog met zijn golfmaten op de baan. In de namiddag vertrekken zij weer naar Nederland. Toch fijn dat we nog een paar dagen samen hebben hier. Ik beschouw het als een cadeautje van St. Jacques! Ben loopt de rest van de week nog met ons mee, hij heeft er ook zin in.
    Ik hoop dat de verhuizing achter de rug is zodat jullie je weer goed op de reis kunnen voorbereiden.
    De thermosfles met de 2 mokken hebben we meegegeven aan de vrouw van Gerrit. Ze heeft beloofd er goed op te passen. Omdat het zo warm werd moesten we veel meer water meenemen en was er geen plaats meer voor de thermoskan, vandaar.
    In een boek onderweg las ik 2 weken geleden dat Rein en zijn vrouw uit Schijndel een paar dagen voor ons lopen. Hans de kabouter heeft zich met de trein een eind voor ons af laten zetten. We hoorden dat van iemand die met hem in een gîte zat. Hans Brouwer zit al bijna in St Jean Pied de Port.
    Als jullie het leuk vinden kun je eens kijken op de site van Thich Nhat Hanh, een boeddhistische monnik. Hij heeft in Plum Village een community. Ligt in de Dordogne en de Jacobsroute loopt daar in de buurt. Het plaatsje heet Esclottes in de buurt van Bergerac. 6 juli heeft hij de summer opening. Lijkt me geweldig om dan daar te zijn. Rond die datum zijn wij al verder, misschien iets voor jullie?
    Ik wens jullie een hele goede voorbereidingstijd toe en GENIET er vooral van hè.
    (Reny en Huub vroegen laatst nog naar jullie, de schatten!)
    Lieve groetekus, Ineke